90 процента от всички Aston Martin все още са на пътя

19 June 2024
Георги Луканов
Aston Martin DB7 от 1994 година. Снимка: Aston Martin
Aston Martin DB7 от 1994 година. Снимка: Aston Martin

Компанията Aston Martin, която отбеляза своята 110-та годишнина миналата година, гордо посочва, че цели 90 процента от произведените автомобили Aston Martin все още се движат по пътищата.

Тази статистика, разкрита от ръководителя на продуктовата и пазарна стратегия Алекс Лонг на събитие в Ню Йорк, представлява около 110 000 автомобила, произведени от основаването на компанията през 1913 г.

"Ние обслужваме невероятно количество автомобили при големи дилъри, защото хората искат да защитят стойността на колите си", добави Лонг. „Започвате да виждате VIN номера в системата, които сте мислили, че никога няма да видите, и можете да обобщите тези данни."

Процентът е ясна индикация за дълбоката страст, която собствениците и ентусиастите изпитват към марката Aston Martin. Това е повече дори от Mercedes G класа, 80 процента от които все още са на пътя.

„Емоциите определено играят роля тук", казва директорът по комуникациите Кевин Уотърс. „Има коли, които понякога е икономически неизгодно да се реставрират, но хората го правят от чиста любов."

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/