Неизвестна електрическа кола с рекорд на германска писта (видео)

29 June 2024
Георги Луканов
Електрическият McMurtry Speirling. Снимка: McMurtry
Електрическият McMurtry Speirling. Снимка: McMurtry

С време за обиколка от 1 минута и 38,5 секунди, Mercedes-AMG One е най-бързият сериен автомобил с регистрационен номер на пистата в Хокенхайм. Въпреки това, това вече не е най-бързата кола на предизвикателната германска писта, защото малкият, но могъщ, но на никому известен модел McMurtry Speirling мина мерцедеса с цели 14,1 секунди. Той измина една обиколка от трасето за "Гран При" за 1 минута и 24,4 секунди.

Малкият електромобил бе коронован за най-бързата кола на Хокенхайм, след като победи не само AMG One, но дори и състезателната кола на DTM. Автомобилът на ток подобри с 3,9 секунди стария рекорд, установен през 2020 г. по време на квалификационна сесия за Deutsche Tourenwagen Masters.

Трябва да се знае, че електрическият Speirling е специално създадена машина само за писта с една седалка и състезателни сликове.

McMurtry Spéirling струва колосалните 895 000 лири преди данъци. Ще бъдат направени само 100 бройки, а планът е доставките на клиентите да започнат през 2025 г.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/