Роналдо на 5 удара от нов исторически рекорд

05 July 2024
MenTrend.bg
Кристиано Роналдо
Кристиано Роналдо

Кристиано Роналдо е счупил десетки рекорди в кариерата си, а в 1/4-финала срещу Франция от европейското в Германия може да покори още едно върхово постижение, което едва ли някой някога ще подобри.

Португалия с голямата си мегазвезда излиза срещу “сините” днес в битка за топ 4 на Евро 2024. Двубоят е от 22 часа в Хамбург и е повторение на финала отпреди 8 години, когато изненадващо за мнозина иберийците победиха Франция 1:0.

Кристиано, който още търси първия си гол на континенталното първенство, с което да се превърне в единствения играч с попадения на 6 различни форума на европейско, обаче е на крачка и от друг рекорд.

Преди изиграването на 1/4-финалите Роналдо е играчът с най-много отправени удари към противниковата врата - 20. Досегашното най-добро постижение по този показател е 24 изстрела, които са дело на съотборника в националния отбор отпреди 20 години - Деко. Тогавашната звезда на Португалия стреля общо 24 пъти във всичките тогава 6 мача (форматът на първенството е с 16 отбора - б.р.).

Откакто пък европейското е с 24 тима, най-много удари са оправили белгиецът Кевин де Бройне (2016) и испанецът Дани Олмо (2021) - по 21. Кристиано 99% ще подобри постижението на сънародника си още в днешния епичен сблъсък с Франция. Португалецът стреля от всяка възможна позиция, а също така изпълнява и статичните положения за родината си.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/