WhatsApp ще има нова функция

12 July 2024
MenTrend.bg
WhatsApp са започнали да тестват функция за транскрибиране на гласови съобщения. СНИМКА: freepik
WhatsApp са започнали да тестват функция за транскрибиране на гласови съобщения. СНИМКА: freepik

WhatsApp са започнали да тестват функция за транскрибиране на гласови съобщения.

Нововъведението вече е забелязано в бета версията на WhatsApp за Android под номер 2.24.15.5. Съдейки по публикувани екранни снимки, разработчиците вече могат да активират функцията за транскрипция за получени и изпратени гласови съобщения. Това обаче ще изисква изтегляне на допълнителен пакет данни. 

На този етап потребителите могат да избират само един от петте налични езика за транскрипция, включително руски, английски, испански, португалски и хинди. Отбелязва се, че в бъдеще броят на поддържаните езици ще бъде увеличен. Понастоящем тази функция е достъпна само за ограничен брой потребители в някои държави, където изброените езици са широко разпространени или поддържани.

Не се уточнява кога иновацията ще заработи за всички потребители на WhatsApp на Android и iOS.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/