Samsung ще гони рекорд по продажба на сгъваеми смартфони

12 July 2024
MenTrend.bg
Сграда на Samsung Electronics в Европа. СНИМКА: Пиксабей
Сграда на Samsung Electronics в Европа. СНИМКА: Пиксабей

Samsung ще продаде рекорден брой сгъваеми смартфони - благодарение на устройствата Galaxy Fold 6 и Galaxy Flip 6.

На 10 юли компанията обяви сгъваемите смартфони Galaxy Fold 6 и Galaxy Flip 6. След събитието главният мениджър на мобилното подразделение на Samsung, Тае Мун Ро, беше попитан дали очаква успех за новите устройства. Топ мениджърът заяви, че компанията цели да постави рекорд.

"Искаме да продадем 10% повече нови смартфони в сравнение с предходния модел, пуснат миналата година", каза Тае Мун Ро. Той подчерта, че е трудно да се предвидят продажбите на флагмана.

Според експерти пазарът на сгъваеми смартфони е нараснал с 49% през първото тримесечие. Въпреки това дялът на Samsung спадна от 58% на 23% през същия период.

"Въпреки увеличаващото се търсене на сгъваеми смартфони, Samsung губи пазарния си дял поради появата на нови продукти", твърдят експертите.

В началото на юли стана ясно, че Apple планира продажба на рекорден брой нови iPhone - 100 милиона броя.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/