Мбапе е най-високоплатеният футболист в историята на Реал Мадрид

17 July 2024
MenTrend.bg
Килиан Мбапе
Килиан Мбапе

Килиан Мбапе ще стане най-високоплатеният футболист в историята на Реал Мадрид, пише испанският спортен всекидневник Марка. Заплатата на сезон на 25-годишния национал на Франция ще бъде 15 милиона евро след данъци.

В следващите пет шампионата нападателят ще получи общо между 100 и 115 милиона евро, като точният размер на бонусите ще бъде в зависимост от представянето на Мбапе.

Предвидени са и допълнителни премии за голмайстора при евентуално спечелване на "Златната топка" или при триумф с три или повече купи с Реал Мадрид в рамките на една кампания.

Килиан Мбапе ще запази между 60 и 80 процента от имиджовите си права, въпреки преминаването си в 15-кратния клубен шампион на Европа.

Реал Мадрид обяви трансфера на Мбапе на 3 юни. Французинът подписа договор с клуба от испанската столица до лятото на 2029 година.

Във вторник французинът беше представен официално пред медиите и феновете в Мадрид, пише БТА.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/