WhatsApp има нова функция, която работи без интернет

23 July 2024
MenTrend.bg
СНИМКА: freepik
СНИМКА: freepik

Бета версия на WhatsApp за iPhone има функция, която ви позволява да споделяте файлове с хора наблизо, без да използвате интернет. 

Иновацията беше забелязана в бета версията на WhatsApp за iOS под номер 24.15.10.70, която може да бъде изтеглена в TestFlight. Подобна функция, която ви позволява да прехвърляте документи, снимки, видеоклипове и други файлове между устройства, разположени в непосредствена близост, беше видяна по-рано в тестова версия на приложението за Android. Въпреки това, за разлика от версията за Android, която използва метод за автоматично откриване на близки устройства, версията за iOS изисква да сканирате QR код, за да споделяте файлове.

Очаква се иновацията значително да опрости процеса на прехвърляне на големи файлове, като снимки и видеоклипове с висока резолюция.

Функцията ще бъде достъпна за Android и iOS и ще бъде криптирана от край до край, за да защити предаваните данни. Нововъведението все още е на ранен етап на развитие, така че датата на появата му в месинджъра не е разкрита.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/