Google Maps заприличва още повече на Waze

01 August 2024
MenTrend.bg
СНИМКА: freepik
СНИМКА: freepik

Google актуализира двете си приложения за навигация – Google Maps и Waze – с куп нови функции, включително някои промени, които ще уеднаквят двете приложения.

Една от големите актуализации продължава да интегрира най-големите функции от Waze директно в Google Maps. Google Maps получава подобрено отчитане на инциденти, подобно на Waze, което добавя по-големи икони за споделяне на актуализации като затворени пътища, строителство, камери за скорост или полицейско присъствие. Шофьорите ще бъдат подканвани от приложението да потвърдят инциденти с докосване на екрана.

Услугата Google Maps също добавя нови указания за дестинация, които ще ви показват входа на сградата, когато я приближите. Функцията ще посочи точната сграда, към която сте се насочили, като я подчертае в червено, а зелен индикатор ще сочи към главния вход на сградата. Google също ще започне да показва близките паркинги в района.

За да не бъде засенчен от Google Maps, Waze също получава някои нови трикове. Потребителите на Waze вече могат да съобщават за нови типове камери за трафик, като тези, които се задействат, ако шофирате в лентите за автобус или тези, които проверяват за предпазни колани и дали изпращате съобщения, докато шофирате.

Waze също ще има функция, която ще съобщава  информация за събития. Така ще може да разбирате за затворени пътища за събития в района, като маратон, концерт или други.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/