Изненада - леката атлетика влиза на зимни олимпийски игри

03 August 2024
MenTrend.bg
Снимка: уикипедия
Снимка: уикипедия

Кроскънтри бягането има огромни шансове да влезе в програмата на зимните олимпийски игри, призна шефът на световната атлетика Себастиан Коу.

Преговорите с МОК вървели доста добре и се очаква положително развитие. Кроскънтрито е бягане в пресечена местност и много ще разнообрази програмата на зимните олимпиади, където отдавна няма нови спортове.

Заради това се преговаря и с колоезденето, за да се включи и негова разновидност на зимните игри. Така зрителите ще могат да се забавляват повече и да се разсеят от ски, биатлон и хокей на лед.

Решението трябва да бъде взето за 2030 г., когато олимпиадата отново е във Френските Алпи. То е под въпрос, защото все още няма държавни гаранции. Така игрите могат да отидат в Солт Лейк Сити, който е домакин през 2034 г.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/