Microsoft пусна важна актуализация за Windows 10 и 11

04 August 2024
MenTrend.bg
Microsoft СНИМКА: Pixabay
Microsoft СНИМКА: Pixabay

Microsoft пусна актуализация KB5001716 за услугата Windows Update и призова потребителите да актуализират своята операционна система или да обмислят надграждане на своя хардуер, за да поддържат нови функции в Windows 11. 

За разлика от стандартните подобрения и корекции за сигурност, KB5001716 актуализира компонентите на услугата Windows Update. Това означава, че Windows автоматично изтегля и инсталира актуализация за Windows 10 или 11, ако текущата версия на операционната система на вашия компютър е близо или след края на експлоатационния си живот.

Microsoft обясни, че актуализирането до най-новата поддържана версия на операционната система предоставя нови функции и помага да се гарантира сигурността на компютъра на потребителя.

Освен това, след инсталиране на актуализация KB5001716, Windows 10 и 11 може периодично да показват известия за проблеми, които могат да попречат на Windows Update да поддържа вашия компютър актуален и защитен от текущи заплахи. Например, може да получите известие, че вашата инсталирана версия на Windows вече не се поддържа или че компютърът ви не отговаря на минималните изисквания за текущата версия на Windows или най-новите версии.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/