iPhone 16 Pro и Pro Max ще получат по-големи екрани

11 August 2024
MenTrend.bg
iPhone СНИМКА: Pixabay
iPhone СНИМКА: Pixabay

iPhone 16 Pro и Pro Max ще получат по-големи екрани, увеличени съответно до 6,27 и 6,86 инча. За сравнение, iPhone 15 Pro и Pro Max са оборудвани съответно с 6,1-инчови и 6,7-инчови екрани. На базовите модели iPhone 16 и Plus се приписва вертикален дизайн на камерата, който е необходим за запис на пространствени видеоклипове за гледане в Apple Vision Pro.

Новите устройства ще получат и по-големи батерии и бутон за заснемане, предназначен за камерата. iPhone 16 Pro ще получи 48 MP ултраширокоъгълна камера (вместо 12 MP), актуализиран 48 MP основен модул, базиран на сензора Sony IMX903 и 12 MP телефото обектив с 5x оптично увеличение. В същото време iPhone 16 Pro Max ще предлага телефото обектив с EGF над 300 mm вместо сегашните 77 mm.

Базовите модели iPhone 16 и Pro ще получат чипове Apple A18 и A18 Pro с поддръжка на изкуствения интелект на Apple Intelligence.

Сред другите нововъведения се очаква Wi-Fi 7 да се появи в iPhone 16 Pro, модем Qualcomm Snapdragon X75 във водещите модели, докато основните версии ще запазят Snapdragon X70, по-ярки и по-енергийно ефективни OLED дисплеи, бързо кабелно зареждане с мощност от 40 W и MagSafe при 20 W. Телефоните ще имат и нови микрофони, както и подобрена система за охлаждане. Според информацията iPhone 16 Pro ще има увеличен максимален капацитет за съхранение от 2 TB, а iPhone 16 ще се сдобие с 8 GB RAM, по-тънки рамки около екрана, лещи против отблясъци в камерите и нови цветове на тялото за смартфони.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/