BMW иска отделна лента по магистралите запазена само за електрически коли

14 August 2024
Георги Луканов
Електрическият BMW i3 е един от най-надеждните автомобили. Снимка: BMW
Електрическият BMW i3 е един от най-надеждните автомобили. Снимка: BMW

Шефът на производството в BMW Милан Неделкович предлага електрическите коли да имат запазена собствена лента по магистралите, като по този начин станат по-атрактивни за клиентите от бензиновите и дизеловите возила. 

Неделкович също така е на мнение, изразено в германското издание Münchner Merkur, че електромобилите трябва да имат специален достъп до градските центрове и да могат да паркират безплатно, за да се увеличи търсенето им.

"Ако електрическите автомобили постоянно минават покрай вас в задръстванията, мнозина със сигурност биха се замислили каква кола да си купят", каза Неделкович.

BMW значително увеличава производството в Германия, доволен е Неделкович. "Тази година ще произведем повече от 1 милион коли в Германия", каза Неделкович, който е и член на борда на баварската компания.

Миналата година BMW е произвела 936 000 автомобила в заводите си в Динголфинг, Мюнхен, Регенсбург и Лайпциг, както и 729 000 в Китай и 411 000 в САЩ. Това възлиза на 2,66 милиона коли по света.

Ключови думи
BMW

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/