Бил Гейтс разследва изкуствения интелект и социалните мрежи в ново предаване по Netflix

17 August 2024
MenTrend.bg
Бил Гейтс
Бил Гейтс

Netflix отново изследва дълбините на интелекта на Бил Гейтс, но този път от по-различен ъгъл. Стрийминг платформата подготвя документален филм в пет части, озаглавен „Какво следва? Бъдещето с Бил Гейтс". Лентата проследява професионалното развитие на технологичната икона, милиардера и филантропа в областта на здравеопазването и климата, докато самият той говори по някои от най-наболелите проблеми в света.

Проектът се появява пет години след документалния филм на Netflix „В мозъкът на Бил: Разкодирането на Бил Гейтс", в който се разказва за произхода му и за това как се е издигнал до съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Microsoft и съочредител на фондацията „Бил и Мелинда Гейтс".

Този път заглавието на предаването обещава да покаже Гейтс, докато той разглежда перспективите и рисковете на изкуствения интелект, широко разпространеното предизвикателство на дезинформацията и сложността на определянето на истината в ерата на социалните медии, мащаба на климатичната криза и потенциала на най-съвременните технологии за нейното решаване и още много други.

„Имам късмет, че работата ми дава възможност да съм свидетел от първо лице и пряк участник в някои от най-наболелите проблеми, с които се сблъскваме днес", казва Гейтс в изявление относно предстоящата документална поредица на Netflix.

„Въпреки че в света се случват страшни неща, е по-лесно да останеш оптимист, когато разбираш какво точно ще е необходимо, за да се справиш с трудните предизвикателства. В тази поредица сядам и се уча от някои от най-умните хора, които мислят за технологиите, здравето и климата. Заедно изследваме пътя към прогреса за пет от най-големите заплахи, пред които сме изправени. Нямам търпение да споделя това невероятно преживяване и се надявам, че зрителите ще го намерят за толкова провокиращо за гледане, колкото за мен беше заснемането му", добавя той.

Премиерата на „Какво следва? Бъдещето с Бил Гейтс" ще бъде на 18 септември.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/