Първият човек с мозъчен имплант от Мъск започна да учи езици с помощта на чипа

03 September 2024
MenTrend.bg
Арбо е първият човек с чип от компанията на Илон Мъск
Арбо е първият човек с чип от компанията на Илон Мъск

Първият човек с импланта на компанията Neuralink на Илон Мъск, Нолан Арбо, започна да учи езици с помощта на чипа. Това каза той на страницата си в социалната мрежа X.

Според него с помощта на импланта в мозъка му, той е успял да започне да учи японски и френски. „Животът ми се подобри много за толкова кратко време. Благодаря ви за подкрепата, някои от вашите съобщения ме карат да плача по добър начин, други ме карат да се смея на глас", написа той.

Известно е, че седем месеца след операцията Арбо работи с чипа по четири часа всеки ден. Арбо обяви, че известно време след имплантирането производителността на устройството се е влошила, но проблемът е решен чрез преконфигуриране на чипа.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/