Играта Minecraft оживява на големия екран

06 September 2024
Валентина Антова
Джейсън Момоа Кадър: Инстаграм/prideofgypsies
Джейсън Момоа Кадър: Инстаграм/prideofgypsies

Цветният кубичен свят на компютърната игра Minecraft ще оживее на големия екран. На 4 септември беше публикуван първият трейлър за предстоящата екшън адаптация A Minecraft Movie, която е базирана изцяло на популярната видео игра. Филмът събира звезден актьорски състав, който включва Джейсън Момоа, Даниел Брукс и Джак Блек, които се впускат в свят изпълнен с приключения и блокчета.

Известният на широката публика като Аквамен - Джейсън Момоа отново ще изненада с нестандартна визия. В трейлъра той е с дива руса коса до раменете, бретон и розово кожено яке. В пикселизирания свят на Minecraft Момоа е придружен от Даниел Брукс, Ема Майерс от сериала Wednesday и Себастиан Хансен (известен от филма "Милост"). Докато се впускат във вълшебно приключение, те се натъкват на няколко от емблематичните герои за Minecraft като бах-инг блейтс (овце въоръжени с мечове), зли пиглини( свинеподобни чудовища) и случаен човек на име Стив (той е един от двамата стандартни аватара за играта). "Всичко, за което можете да мечтаете тук, можете да го направите", казва Джак Блек в трейлъра, докато на заден фон звучи песента на групата Бийтълс - The Magical Mystery Tour.

Героят на Момоа е Гарет "Боклукчията" Гарисън, който е придружен от неговите трима неподходящи приятели. "Оказва се, че се борят с обикновени проблеми, когато внезапно са изтеглени през мистериозен портал в Отвъден свят: странна, кубична страна на чудесата, която процъфтява от въображението". За да се върнат обратно у дома, пред тях стои голямо предизвикателство. "Да бъдат смели и да се свържат отново с качествата, които правят всеки от тях уникален и креативен. Същите тези качества, от които се нуждаят, за да процъфтят отново в реалния свят".

Лентата е режисирана от Джаред Хес (режисьор на филма "Наполеон Динамит"). Това е първата по рода си екшън адаптация на популярната игра, която е направила своя дебют през 2011 г. Minecraft позволява на геймърите да изследват и създават уникални светове, докато изграждат всичко, което пожелаят, с виртуални триизмерни блокове.

Филмът A Minecraft Movie ще бъде по кината на 4 април 2025 г.  

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/