Майкъл Кийтън вече ще се казва Майкъл Дъглас

07 September 2024
Валентина Антова
Майкъл Кийтън
Майкъл Кийтън

Майкъл Кийтън, известен с ролите си в емблематични филми като "Батман" и "Бийтълджус", обмисля да промени професионалното си име като се върне към корените си. Актьорът използва този сценичен псевдоним още от 70-те години на миналия век, но сега той иска да включи към него рожденото си фамилно име - Дъглас. Така звездата ще комбинира артистичния си псевдоним и фамилното име на баща си - Майкъл Кийтън Дъглас.

По време на интервю актьорът изиграл първият Батман сподели, че е планирал да използва новото си име в предстоящ режисьорски проект - трилъра Knox Goes Away. Стресът около създаването на филма обаче е накарал Кийтън да забрави за тази промяната. "Хей, само като предупреждение, моята заслуга ще бъде Майкъл Кийтън Дъглас. Това напълно ми излезе от главата, защото забравих да отделя достатъчно време, за да го направят. Но и това ще се случи".

Майкъл Кийтън, роден като Майкъл Джон Дъглас, е решил да използва псевдоним заради актьора Майкъл Дъглас - носител на наградата "Оскар" и син на легендарния актьор Кърк Дъглас (неговата фамилия всъщност е променена от  Исур Даниелович Демски). Също така е имало и телевизионен водещ с името Майк Дъглас, за да избегне това дублиране Кийтън избира своя псевдоним. Историята зад избора на сценичния прякор на актьора е много случайна. "Преглеждах телефонен указател и там видях името Кийтън. Тогава си казах "Да, това звучи като разумен избор".

Наскоро звездата отбеляза 73-тия си рожден ден. Той продължава да радва публиката както пред камера, така и зад, като доказва, че няма намерение да се отказва от нови предизвикателства.   

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/