OpenAI реши да се защити от пускането на опасен AI

17 September 2024
MenTrend.bg
ChatGPT
ChatGPT

OpenAI обяви създаването на независим борд на директорите, който ще се фокусира върху проблемите на безопасността и сигурността в областта на ИИ. С негова помощ компанията се стреми да демонстрира своя интерес към етичното и безопасно развитие на невронни мрежи, съобщава The Verge.  Новият комитет получи безпрецедентни правомощия, включително правото да спре пускането на AI модели от съображения за сигурност.  

Новата структура ще получава информация от ръководството на компанията относно оценката на безопасността на основните издания на AI модели и ще наблюдава пускането им заедно с пълния борд на директорите. Целият борд на директорите на OpenAI също ще получава редовни доклади по проблемите на безопасността и сигурността.

The Verge пише, че степента на независимост на новия комитет е под въпрос, като се има предвид, че всички негови членове са в борда на директорите на OpenAI. 

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/