Windows 11 започна да заема повече памет на компютрите поради грешка в актуализация

10 October 2024
MenTrend.bg
СНИМКА: freepik
СНИМКА: freepik

Потребителите на Windows 11 след актуализация откриха 8,63 GB кеш, зает на компютъра си, който не можа да бъде изтрит. Това съобщи порталът WindowsLatest.

След инсталирането на Windows 11 24H2 потребителите откриха, че в системата е натрупан кеш за актуализации от 8,63 GB. Въпреки че кешът е нормален и се вижда в инструментите за почистване на диска, поради грешка в системата потребителите не могат да изтрият тези файлове.

Почистването на диска и изтриването на временни файлове в настройките на Windows не помага да се отървете от пространството, заето от кеша за актуализиране. Опитите за изтриване в папката за разпространение на софтуера и използването на инструмента за почистване на диска също не помагат. Дори преинсталирането на Windows 11 не решава проблема - само чиста инсталация коригира грешката.

Microsoft е наясно с проблема и планира да пусне корекция в предстояща актуализация. Причината за кеша се дължи на новата функция "checkpointing", която намалява размера на актуализациите. Поради това компонентите на текущата актуализация са маркирани като необходими за бъдещи актуализации и не могат да бъдат премахнати.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/