„Има само един седемкратен мистър Олимпия“: защо Сталоун и Шварценегер се мразеха през 80-те?

16 October 2024
MenTrend.bg
Силвестър Сталоун, Долф Лундгрен и Арнолд Шварценегер СНИМКА: инстаграм/schwarzenegger
Силвестър Сталоун, Долф Лундгрен и Арнолд Шварценегер СНИМКА: инстаграм/schwarzenegger

Когато говорим за екшън звезди от миналото, веднага се сещаме за Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун. Те играят в основните блокбъстъри от края на века: „Роки", „Терминатор", „Рамбо". Но не всеки знае, че актьорите са били в противоречие дълго време и не са искали да общуват помежду си.

Конфликтът между Шварценегер и Сталоун продължи много години. Това се случи, защото и двамата актьори бяха пионери в екшън жанра и се състезаваха помежду си. Години по-късно Сталоун не крие факта, че през 80-те години, когато и двамата актьори стават известни, той не харесва Арнолд: „Това е в природата му, той е много състезателен, точно като мен. Състезавахме се зад екрана и не беше здравословно."

Шварценегер и Сталоун често се критикуваха един друг в медиите. Веднъж Арнолд каза, че Слай не знае как да играе в комедии и не може да се нарече актьор, защото винаги играе един и същ герой. Сталоун отговори, че Шварценегер не играе в драми, защото винаги играе силен и непобедим герой.

„Сталоун не ми е приятел. Той не ме приема. Опитвам се да бъда приятелски настроен към този човек, но той не иска да ми отговори със същото", призна Арнолд през 1986 г.

Помните ли сцената във филма Близнаци, където Шварценегер се приближава до рекламния плакат за Рамбо 3 с участието на Сталоун? В него героят на Шварценегер сравнява бицепсите на Слай на плаката със своите - и маха с ръка презрително!

Шварценегер е виновен за най-лошата роля на Сталоун. Става дума за лентата „Спри или мама ще стреля" от 1992 г. Това стана най-катастрофалният филм в кариерата на Сталоун и актьорът си спомня снимките с ужас. Забавно е, че предложението за участие в продукцията първо отишло при Шварценегер, който прочел сценария и разбрал, че филмът е обречен.

Арнолд обаче каза в пресата, че е изключително заинтересован от проекта. Поради това Сталоун се съгласява на ролята - години по-късно той е сигурен, че Шварценегер го е измамил (Арнолд потвърждава това).

Филмът се провали в боксофиса - нито критиците, нито публиката го приеха. Както самият Сталоун каза: „Това може би е един от най-лошите филми в цялата слънчева система."

В началото на 90-те Шварценегер и Сталоун спряха да враждуват. И заедно се появиха пред камерите, танцувайки танго на пресконференцията за Златния глобус през 1990 г. На следващата година актьорите, заедно с Брус Уилис, откриха верига ресторанти Planet Hollywood.

Години по-късно Шварценегер и Сталоун стават приятели и за първи път играят заедно във филма The Expendables (2010). Проектът се превърна в символ на тяхното помирение и приятелство. Актьорите започнаха да се появяват заедно на различни събития и филмови премиери, а в интернет се появиха много техни общи снимки.

Оттогава Шварценегер и Сталоун често се снимат заедно - не само в The Expendables, но и в екшън трилъра Escape Plan, където изиграха ключови герои. Враждата приключи, а актьорите щастливо се радват на постигнатото.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/