Геймъри се отказаха да съдят Microsoft

17 October 2024
MenTrend.bg
Microsoft СНИМКА: Pixabay
Microsoft СНИМКА: Pixabay

Microsoft успя да уреди съдебно дело, заведено срещу покупката от компанията на студиото Activision Blizzard. Това съобщи The Wrap.

В началото на седмицата стана известно, че американският IT гигант е уредил антитръстово дело, оспорващо закупуването на студиото Activision Blizzard през 2022 г. Делото беше заведено във федералния съд на Калифорния от група играчи на видеоигри от няколко щата в края на 2022 г. Ищците не са съгласни с придобиването на голямо студио от Microsoft за 69 милиарда долара.

Страните в процеса не разкриват как са успели да постигнат споразумение. 

В края на 2022 г. група геймъри заявиха, че покупката на Activision Blizzard от Microsoft ще доведе до монополизиране на пазара. Те предполагат, че компанията ще се откаже от ангажимента си да произвежда качествени игри за всички играчи и ще създава заглавия само за своята Xbox платформа. По времето, когато беше заведено първоначалното дело, адвокатите на Microsoft нарекоха твърденията на ищците „безпочвени и неправдоподобни".

През февруари 2024 г. професионалните геймъри съдиха Activision, създателят на игрите Call of Duty. Те видяха покупката на Activision Blizzard от Microsoft като "100% монопол".

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/