Консултантка, работила с Леонардо ди Каприо, се призна за виновна за измама за $6,5 милиона

19 October 2024
MenTrend.bg
Леонардо Ди Каприо Снимка: Архив
Леонардо Ди Каприо Снимка: Архив

Нюйоркска консултантка по изкуствата, съветвала преди време актьора Леонардо ди Каприо и други състоятелни клиенти, призна, че е измамила повече от 10 от тях с 6,5 милиона щатски долара при продажбата на 55 произведения на изкуството, съобщи Асошиейтед прес.

Лиса Шиф, на 54 години, от Манхатън, се призна за виновна пред федерален съд, че е отклонила средства от клиенти в периода от 2018 г. до май 2023 г., за да покрива свои лични и бизнес разходи. Шиф е приела да изплати обезщетение от 6,4 милиона щатски долара. Обявяването на присъдата е планирано за 17 януари. Престъплението, в което е обвинена, предвижда наказание от 20 години затвор, но след споразумение прокуратурата иска наказание от три години и половина до четири години и три месеца затвор.

Според съдебните документи Шиф е мамела клиентите си, като е продавала произведения от техните колекции без да ги информира или като е приемала от тях пари, за да купи произведения на изкуството, които не е купувала. За да прикрие измамата, тя лъжела и понякога обвинявала галерии, че бавят плащания, въпреки че те били изрядни платци, пише БТА.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/