Windows 11 заменя уеб камерата със смартфон

21 October 2024
MenTrend.bg
За да сдвоите своя смартфон и компютър, трябва да имате актуализацията на Windows 11 24H2. СНИМКА: freepik
За да сдвоите своя смартфон и компютър, трябва да имате актуализацията на Windows 11 24H2. СНИМКА: freepik

Windows 11 въвежда функция, която ви позволява да използвате вашия смартфон вместо уеб камера, съобщи PCWorld.

Функцията за свързана камера е добавена към Windows 11 24H2. В момента работи само със смартфони с Android. Опцията предлага да използвате камерата на телефон, свързан с компютър, вместо обикновена уеб камера.

 Функцията се е появила, за да подобри качеството на видеото по време на конференции - уеб камерите, вградени в компютрите, имат ниска разделителна способност. Освен това, докато получавате картина от телефона си, Windows 11 ще подобри качеството на видеото с помощта на технологиите на Windows Studio.

За да сдвоите своя смартфон и компютър, трябва да имате актуализацията на Windows 11 24H2. Телефонът трябва да има инсталирана операционна система Android 8.0 или по-нова.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/