необходими продукти:
1 бутилка червено вино
50 г кафява захар
50 г мед
малка пръчка канела
2 зърна карамфил
100 мл бренди
кори от 1 портокал и 1 лимон
10 зърна черен пипер
1 зърно звезден анасон
начин на приготвяне:
1 Загрейте виното до кипване заедно с всички подправки, без брендито.
2 Оставете го да изстине до стайна температура. Отстранете подправките и прецедете.
3 Загрейте наново виното, добавете брендито и налейте в предварително затоплени чаши.
Има много рецепти за тази сгряваща напитка. Още от древността е доказана като лек срещу простуда. Може да поднесете греяното вино с резенчета ябълка, сушени плодове или червени боровинки.
© 2019 MenTrend. Всички права са запазени.
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.
Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/
Коментари