Режимът на Тим Кук - събуждане в 4 сутринта и четене на стотици имейли

11 July 2024
MenTrend.bg
Тим Кук
Тим Кук

„Ставам много рано, аз съм ранобудна птица", разкрива за себе си изпълнителният директор на Apple Тим Кук, отбелязвайки, че обикновено се събужда между 4 и 5 сутринта. Според него в този ранен час има свободата да прекарва времето си както намери за добре.

„Мога да контролирам сутринта по-добре от вечерта и деня. През деня се случват неща, които те отклоняват от курса ти. Сутринта е твоя. Или трябва да кажа, ранната сутрин е твоя", споделя Кук. Първият час след събуждането си шефът на Apple прекарва в разглеждането на мейли, навик превърнал се като нещо в ритуал за него.

„Чета имейли от много клиенти и служители и те ми пишат за неща, които харесват при нас, или неща, които искат да бъдат променени. Служителите ми дават идеи. Това е начин да остана здраво стъпил на земята по отношение на това, което общността чувства за нас и аз го обичам", разкрива Кук. През 2014 г. той обяви, че получава между 700 и 800 имейла на ден и чете „по-голямата част от тях", включително отзивите на клиентите.

Служители на техгиганта пък разкриват. че ранните четения на мейли от Кук са проблем за тях. „Тим се събужда много рано и очаква да отговорите, преди слънцето да изгрее", каза служител на компанията относно навика на шефа да праща поща сутринта.

Преди да успее да се отправи към офиса, изпълнителният директор на Apple посещава фитнес залата няколко дни в седмицата.

„Прекарвам един час във фитнеса, обикновено правя силови тренировки. Изобщо не работя през този период от време, никога не проверявам телефона си, просто съм изцяло фокусиран върху тренировката", разказва Кук и допълва, че тренировките помагат „да държа стреса ми настрана".

След тренировка и душ, Кук се отправя към известна марка заведения за кафе, където докато изпива чаша от ободрителната напитка продължава да наваксва с получени имейли. Не е ясно дали той редовно закусва, но се знае, че сутрин обича да хапва бъркани белтъци, зърнени храни без захар, неподсладено бадемово мляко и бекон.

По-късно в офиса Кук е домакин на маратонски планьорки. Седмичните оперативни срещи с него можели да продължават пет или шест часа, а шефът на Apple бил известен с безмилостните кръстосани разпити на служителите си.

Майк Джейнс, бивш ръководител на онлайн магазина на Apple, раказа пред Си Ен Ен през 2008 г. за следобедна среща с Кук. „Много от нас имаха билети да гледат Метс (отбор по бейзбол в САЩ) тази вечер. След часове разговори той все още ни засипваше с въпрос след въпрос, докато ние гледахме часовника като деца в училище. Все още имам това видение как Тим казва" „Добре, следващата страница", докато отваря още едно енергийно блокче. Излишно е да казваме, пропуснахме мача с Метс", казва Джейнс.

Тим Кук също няма проблем да мълчи колкото е нужно, докато не получи точния отговор.

„По време на срещите той е известен с дълги, неудобни паузи, когато всичко, което чувате, е звукът от него, който разкъсва опаковката на енергийните блокчета, които постоянно яде", пише Си Ен Ен. Заради това служителите на техгиганта са се научили да бъдат подготвени, подготвяйки се за срещите, сякаш са изпити.

През 2014 г. западни издания написаха, че освен енергийните блокчета, които похапва през целия ден, Кук се придържа към ястия като пиле и ориз за обяд. Известно е, че той се храни в кафенето на компанията със служителите, за разлика от своя предшественик Стив Джобс, който обикновено е обядвал с шефа на дизайна Джонатан Айв.

Когато беше главен оперативен директор, Кук бе известен с това, че беше един от първите хора в офиса и един от последните, които си тръгват.

След работно време животът на Кук е почти мистерия. За него се знае, че обича скалното катерене и колоезденето.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/