Германец учи Григор как се кара “часовник” на “Тур дьо Франс”

23 July 2024
MenTrend.bg
Григор Димитров с Паскал Акерман, преди германският колоездач да стартира в бягането по часовник, с което завърши обиколката на Франция.
Григор Димитров с Паскал Акерман, преди германският колоездач да стартира в бягането по часовник, с което завърши обиколката на Франция.

Григор Димитров обича да кара велосипед, а в неделя получи и възможността да се докосне възможно най-отблизо до голямото колоездене.

Най-добрият български тенисист в историята и единият от треньорите му бяха гости на старта на последния етап от обиколката на Франция. Оцелелите участници изминаха 33,7 километра по часовник от Монако до Ница.

Димитров и Себастиан Дюран, който е един от най-добрите френски специалисти по физическа подготовка, посетиха отбора Israel-Premier Tech. Водени от пресаташето, двамата имаха възможността да разгледат автобуса, в който състезателите почиват и получават указания преди етап. Григор получи ценни съвети от Паскал Акерман, докато германецът загряваше да старта. Нещо повече, на Димитров и Дюран бе оказана честта да се качат в техническия автомобил, с който изминаха трасето зад Акерман по време на неговото каране.

Григор бе с екип от специалната юбилейна серия на Lacoste по повод 100 години от олимпиадата в Париж и с намек за започващите тази седмица игри във френската столица.

Ден след посещението на Димитров на “Тур дьо Франс” стана ясно, че бившият №3 в световната ранглиста няма да участва на турнира във Вашингтон от края на този месец. Димитров се възстановява от разкъсването на адуктор на левия крак, заради което не довърши мача си с Данил Медведев (Рус) на осминафинала на “Уимбълдън”. Така завръщането на нашия тенисист се отлага поне до “Мастърс 1000” в Монреал от 6 август.

Миналата година във Вашингтон Григор Димитров стигна до полуфиналите, където загуби от Даниел Евънс (Анг).

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/