Везенков ще взема рекордните 18,5 млн. евро в "Олимпиакос"

25 July 2024
MenTrend.bg
Александър Везенков с екипа на "Олимпиакос"
Александър Везенков с екипа на "Олимпиакос"

Сагата около бъдещето на Александър Везенков приключи. Най-добрият баскетболист в Европа за 2023 година се завърна в тима на Олимпиакос, предаде БТА.

Гръцкият тим представи българския национал, който се завръща в тима от Пирея след един сезон в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада с екипа на Сакраменто Кингс.

28-годишният Везенков парафира за пет години с Олимпиакос, като сделката е за рекордните за Евролигата 18,5 милиона евро.

При предишния си престой в гранда от Пирея, който бе между 2018 и 2023 година, Везенков спечели по два пъти титлата и купата на Гърция, веднъж суперкупата и два пъти стана "Най-полезен играч" в първенството на Гърция.

В Евролигата той игра финал през 2023 година, както и полуфинал през 2022 година. И през двата сезона той попадна в "Отбора на сезона" в Евролигата, като през 2023 година освен наградата за МВП спечели и призовете за реализатор през редовния сезон и за реализатор във Финалната четворка.

По-късно днес Везенков и ръководството на Олимпиакос ще дадат съвместна пресконференция.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/