Защо "Ливърпул" не прави трансфери това лято?

25 July 2024
Виктор Григоров
Aрне Слот
СНИМКА: "ЛИВЪРПУЛ"
Aрне Слот СНИМКА: "ЛИВЪРПУЛ"

Трансферният прозорец отвори преди 40 дни, но феновете на "Ливърпул" все още очакват първото ново попълнение в ерата на Арне Слот.

"Ливърпул" и "Фулъм" са единствените два отбора от Висшата лига, които все още не са привлекли нови играчи.

Рядко се случва някой голям клуб да стигне почти до края на юли, без да подсили отбора си, особено когато е имало смяна на мениджъра същото лято.

Последният път, когато "Ливърпул" се озова в същата ситуация, беше преди няколко години, когато в предсезонната подготовка през 2019 г. заминаха без нито едно ново попълнение.

Следващия юни "Ливърпул" стана шампион на Висшата лига, първата им титла от 30 години насам, което показва, че невинаги многото трансфери биха направили един отбор шампион.

Затова бездействието на "Ливърпул" на пазара към момента е по-разбираемо.

Освен това, когато Слот беше назначен, той сподели, че иска време, за да оцени напълно таланта, който е наследил от Юрген Клоп, преди да вземе решения за бъдещето на играчите.

При официалното представяне на холандеца по-рано този месец спортният директор Ричард Хюз, който също е нов, говори за въздействието на европейското първенство и Копа Америка, които приключиха преди 10 дни, и как очаква бизнесът да се случи по-късно през този период от обикновеното.

„Когато започне август и треньорите имат повече време да работят с играчите, мисля, че тогава мненията в клубовете ще бъдат по-категорични и може да видите, че има малко бързане да се свършат нещата", каза Хюз.

Друг фактор е, че "Ливърпул" няма нужда от много подсилване на състава.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/