Новата Toyota Corolla ще има пробег до 2100 км!

11 August 2024
Георги Луканов
Последното поколение Toyota Corolla. Снимка: Toyota
Последното поколение Toyota Corolla. Снимка: Toyota

След шест години на пазара сегашното поколение Toyota Corolla е към края на живота си, а японският производител вече работи върху ново. Дебютът е планиран за 2026 г. и ще има нов хибриден вариант, който ще има за цел да предложи 2100 километра автономност!

Японското списание Best Car публикува вътрешна информация за 13-то поколение Corolla. Както винаги, моделът ще се предлага като хечбек, комби и седан. 

Базовият вариант на Corolla ще е бинзинов със 130 к.с. с 1,5-литров двигател с атмосферно пълнене. Същият мотор ще се използва и в хибридния вариант HEV, но със 100 к.с. 

В момента има два хибридни модела Corolla, един със 140 к.с. и  със 196 к.с. Първият използва 1,8-литров двигател с мощност 98 к.с., плюс електрически агрегат с 95 к.с. Най-мощният обаче е с 2-литров двигател със 152 к.с., плюс електрически агрегат със 113 к.с.

Задвижването на новата корола ще бъде базирано на това на Prius и ще се мери с енергийната ефективност на китайските марки. BYD представи петото поколение на своята plug-in хибридна система и твърди, че е постигнала ефективност от 46,06%, което помага на автомобилите да надхвърлят 2000 км автономност.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/