Шест нови държави ще могат да ползват AI при работа с Google

15 August 2024
MenTrend.bg
"Гугъл" СНИМКА: Pixabay
"Гугъл" СНИМКА: Pixabay

Alphabet, компанията собственик на Google, съобщи, че потребителите в шест нови държави ще могат да използват функцията с изкуствен интелект за генериране на обобщения на информации и предложения за търсене по дадени теми. Цифровият гигант направи това възможно за американците в началото на май, след като прекара една година в изпробване на ограничена по-ранна версия.

Първоначално иновативната функция беше широко критикувана, след като в интернет се разпространиха скрийншотове на фактически неточни отговори, като например рецепта за пица, в която като съставка е посочено лепило и твърдения, че бившият президент на САЩ Барак Обама е мюсюлманин.

Google призна за „странните и грешни предложения" и обяви актуализации на продукта си на своя официален блог в началото на лятото.

„Имам достатъчно доказателства, за да кажа, че качеството на сърфирането с изкуствен интелект се подобрява", заяви Хема Будараджу, старши продуктов директор в Google.

Функцията с изкуствен интелект вече се предлага в Бразилия, Индия, Индонезия, Япония, Мексико и Великобритания, на местни езици като хинди и португалски.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/