Toyota разработва двулитров бензинов мотор с мощност 600 к.с.

17 August 2024
Георги Луканов
Последното поколение Toyota Corolla. Снимка: Toyota
Последното поколение Toyota Corolla. Снимка: Toyota

Двулитровият двигател с турбокомпресор на Toyota, който в момента се разработва, може да достави до 600 к.с. без помощта на електрически мотор, което означава, че няма да бъде хибрид. Освен топ варианта, който може да се използва в състезателни коли, се очаква пътната версия на този бензинов агрегат да достигне до 400 к.с. и 550 Нм въртящ момент. Работи се и върху вариант с 300 к.с. и 400 Нм въртящ момент.

Изданието Best Car съобщава, че не е ясно кои състезателни автомобили или рали коли от Toyota Gazoo Racing могат да използват задвижването с 600 к.с. Но има серийни автомобили, които са кандидати за инсталиране на по-слаби версии, от Toyota Corolla до роудстъра MR2. Споменава се и завръщането на Celica. Докато някои мислят за електрически задвижвания, Toyota все още не се отказва от бензиновите двигатели.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/