Мъск харчи милиони долари за охрана

18 September 2024
MenTrend.bg
Илон Мъск Снимка: X/@Vivek4real_
Илон Мъск Снимка: X/@Vivek4real_

Американският предприемач и основател на Tesla и SpaceX Илон Мъск харчи милиони долари годишно за сигурност.

Според издания напоследък бизнесменът редовно се сблъсквал с преследвачи и смъртни заплахи. Отбелязва се, че Мъск е не по-зле защитен от държавния глава на САЩ, тъй като действията на неговата охрана са подобни на работата на малка тайна служба.

По-специално, по време на една от речите на Мъск, повече от три дузини служители по сигурността на Tesla бяха разположени в залата. Списъкът с всички останали поканени беше внимателно съставен и всеки беше предварително проверен.

През 2023 г. беше съобщено, че Илън Мъск се страхува да не бъде отвлечен и е увеличил значително сигурността в дома си и този на баща си Ерол. Според Мъск-старши къщата на бизнесмена вече е оборудвана със система от високотехнологични камери, електрически огради и денонощно наблюдение. Освен това Мъск въоръжи до зъби охраната си.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/