Скритият ъпгрейд на iPhone 16 е неговата възможност за поправка

19 September 2024
MenTrend.bg
iPhone СНИМКА: Pixabay
iPhone СНИМКА: Pixabay

Въпреки че по време на събитието за представяне на iPhone 16 Apple не съобщи нищо за това, тя тихомълком въведе редица съществени подобрения във възможността за ремонт на най-новите си устройства. Доклади от Engadget и Tom's Guide хвърлиха светлина върху тези невидими промени, които обещават да направят ремонта на iPhone 16 по-лесен и достъпен от всякога.

Едно от най-значимите подобрения е свързано със замяна на батерията. За разлика от преди сега тя е прикрепена към устройството с иновативно лепило за от „йонна течност". Това ново вещество се освобождава без усилие, когато се приложи електрически ток с ниско напрежение, което прави смяната на батерията по-бърза, по-безопасна и по-малко склонна към повреда.

Apple се справи и със сложността на ремонтите на Face ID. При серията iPhone 16 камерата TrueDepth, основният компонент на Face ID, вече може безпроблемно да се сменя между устройствата, без да се нарушава сигурността или поверителността. Това е сериозно отклонение от миналото, когато подобни ремонти се извършваха единствено от самата Apple. Освен това в iPhone 12 и по-новите модели е добавена възможност за конфигуриране на TrueDepth камерата директно в iPhone, което премахва нуждата от външен Mac.

Нововъведеният „Ремонт асистент" допълнително оптимизира процеса на поправка. Той дава възможност на клиентите и на независимите сервизи да конфигурират нови и използвани части на Apple директно в устройството, като по този начин се премахва предишната необходимост да се свързват с Apple за сдвояване на частите. Що се отнася до софтуера, iOS 18 ще позволи на потребителите да стартират диагностика на Apple за ремонт на устройството, което ще им позволи да определят дефектните компоненти, без да се нуждаят от друго устройство.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/