Харисън Форд за избягването на Marvel филмите: Това е глупаво, те носят добри изживявания

16 October 2024
Валентина Антова
Харисън Форд
Харисън Форд

Актьорът Харисън Форд сподели своите мисли относно Marvel и ролята му в предстоящия филм "Капитан Америка: Нов свят".

82-годишната звезда сега ще се присъедини към вселената на Marvel в ролята на Тадеус Рос "Тъндърболт", който в комиксите се превръща в Червения Хълк. Форд разкрива, че според него избягването на Marvel филмите е "глупаво", защото те предоставят "добри изживявания за публиката", а киноманяците се радват на това години наред. Звездата смята, че трябва да се адаптира към новите динамики в Холивуд, а не да се поддава на измислената тенденция за "смъртта на филмовите звезди".

"Искам да кажа, това е вселената на Marvel и аз съм там само с пропуск за уикенда. Аз съм нов моряк в този град. Разбирам привлекателността на други видове филми, освен тези, които правихме през 80-те и 90-те години. Нещата се променят, трансформират и продължават напред. Ние сме глупави, ако седим и съжаляваме за промяната вместо да участваме в нея. Участвам в нова част от бизнеса и се наслаждавам на това", казва Форд.

Някои режисьори като Куентин Тарантино твърдят, че възходът на Marvel е допринесъл за смъртта на филмовите звезди, тъй като Крис Еванс се свързва със своя супергерой повече, отколкото като филмова звезда.

"О, мисля, че това са глупости. Наистина не е важно дали ще станат филмови звезди. Ако филмите се нуждаят от звезди, те ще ги намерят. Никога не съм разбирал какво значи да съм филмова звезда. Аз съм актьор. Разказвам истории. Аз съм част от група хора, които работят заедно и разказват истории. Аз съм помощник-разказвач. Това съм аз", споделя Харисън Форд.

82-годишната звезда от "Индиана Джоунс" също разкри, че гледа на себе си като комик. "Що се отнася до мен, всичко, което съм правил, е комедия." Актьорът, който играе вече 60 години, сподели, че дори в напрегнатите драми вижда хумора. Форд този месец промотири сезон 2 на комедийния сериал Shrinking на Apple TV+ като казва, че намирането на хумора в сериозните моменти е ключово за неговите роли. "Винаги съм обичал шегите и хумора, заради баща ми, който много добре умееше да разказва вицове", споделя той. Всеки герой изигран от звездата, носи със себе си собствено чувство за хумор, дори в напрегнатите сцени.

Премиерата на филма "Капитан Америка: Нов свят" ще бъде на 14 февруари 2025 г. 

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/