Porschе спира бензиновия Macan заради новите правила в ЕС за киберсигурност

20 December 2023
Георги Луканов
Porschе спира бензиновия Macan за европейския пазар от средата на следващата година. Снимка: Porschе
Porschе спира бензиновия Macan за европейския пазар от средата на следващата година. Снимка: Porschе

Въпреки успеха на модела, Porsche ще спре да продава бензиновите версии на Macan от средата на 2024 г. Причината е изненадващите нови правила на Европейския съюз за...киберсигурност!

От 1 юли 2024 г. в Европа влиза регламент срещу пиратството, който е идеално интегриран в софтуера на новия електрически Macan, но не и в бензиновите модели, които в резултат на това вече няма да се продават.

Съществуващите бензинови версии не са достатъчно защитени, което може да се обясни с факта, че тези варианти са създадени преди време, когато кибернетичните правила са били по-малко драстични.

Възможно е софтуера да се модифицира, но според компанията това ще е твърде скъпо. Porsche обаче ще продължи да продава бензиновия Macan на други пазари, където тези правила за киберсигурност не се прилагат.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/