Най-добрите първи епизоди на тв сериали през XXI век

04 July 2024
MenTrend.bg
Нед Старк в първия сезон на продукцията на HBO “Игра на тронове”
Нед Старк в първия сезон на продукцията на HBO “Игра на тронове”

Най-добрите първи епизоди на тв сериали през XXI век

В днешната епоха на стрийминг услугите може да гледате следващия епизод на любимото ви шоу са с натискането на един бутон. Но преди години това беше невъзможно, тогава се чакаше пускането на всяка нова серия през следващата седмица.

Най-добрият начин да се гарантира, че един сериал ще бъде хит през целия си сезон, беше да има отличен пилотен (първи) епизод, който да привлече много зрители и на свой ред приходи от реклами.

По долу изброяваме  сериали, излъчени през последните 24 години, които имаха страхотни първи епизоди и създадоха любими герои и интригуващи истории.

"Анатомията на Грей"

Първият епизод на "Анатомията на Грей" беше излъчен на 27 март 2005 г. и запозна 16,25 милиона зрители с толкова завладяващи герои, че шоуто продължава вече 19 години и 20 сезона по-късно. Пилотната серия ДНощ след тежък денУ започва със стажантката по хирургия Мередит Грей, млада, леко хаотична жена, която жонглира между преместването си в Сиатъл, започването на нова работа, откривайки, че нейната мечтана връзка за една нощ, Дерек, сега е неин шеф, както и тайната диагноза Алцхаймер на майка й. Запознаваме се и с четиримата други стажанти (Кристина Янг, Изи Стивънс, Алекс Карев и Джордж О'Мали), техния шеф д-р Бейли и плашещите ръководители д-р Вебер и д-р Бърк. Епизодът е толкова плътно написан със завладяващи герои, че публиката се влюбва във всеки един от тях.

"В обувките на Сатаната"

Образът на Уолтър Уайт, стоящ в зелена риза и тесни бели гащета, докато размахва пистолет до очукана каравана насред пустинята в Ню Мексико, е този, който всеки зрител никога няма да забрави, дори и 16 години след премиерата на сериала на 20 януари 2008 г.

"В обувките на Сатаната" е смятано за едно от най-добрите телевизионни предавания на всички времена, но нямаше да стигне доникъде, без да установи още в началото мрачния комедиен тон на шоуто и да представи неподражаеми герои като Уайт, учител по химия, който решава да започне да готви метамфетамин, за да плати за своите химиотерапията, бившият му ученик и престъпник Джеси, когото той привлича да му помага, неговият зет от агенцията за борба с наркотиците агент Ханк.

"Игра на тронове"

На 17 април 2011 г. HBO направи революция в сериалите. Новият фентъзи сериал на платформата бързо събра широк кръг от аудитория именно благодарение на първия си епизод. Ако сте като повечето хора, незабавно сте били увлечени от завладяващия свят на Вестерос и неговите интригуващи герои като Нед Старк, Джон Сноу, Тирион Ланистър и Денерис Таргариен.

Пилотният епизод също създаде чувство на страх, което надвисна над останалата част от шоуто - докато тези високопоставени лордове и дами се бореха за трона, истинската заплаха беше на север с мистериозни същества, които можеха да съживят мъртвите.

"Игра на тронове" приключи през 2019 г. след осем сезона и 73 епизода, като много фенове останаха недоволни от края му. Но ако някога ви се наложи да си спомните магията на Вестерос, вижте отново първият епизод.

"Ориндж Каунти"

В премиерата на сериала бе почти невероятно колко много се случи само в един епизод. Зрителите бяха запознати с бляскавия живот на елита на Ориндж Каунти през погледа на външен човек: Райън Атууд, непълнолетен престъпник с добър характер. След като общественият му защитник, Санди Коен, го приема, Райън решава да изостави криминалното си минало и да се присъедини към жителите на Нюпорт Бийч. Там той се запознава със Сет, Самър и неговата красиава съседка Мариса. За разлика от други тийнейджърски сериали, възрастните в това шоу също имаха голяма доза драма. Санди, съпругата му Кирстен и родителите на Мариса всички имаха интригуващи истории.

Шоуто разполагаше с толкова много сюжет във всеки епизод, че не беше изненадващо, когато приключи след само четири сезона.

"Изгубени"

Най-скъпия пилотен епизод на всички времена. С това можеше да се похвали през 2004 г. първата серия на "Изгубени". Заснемането на самолетната катастрофа на Oceanic 815 струва някъде между колосалните 10 до 14 милиона долара. Защо? Защото телевизията ABC всъщност закупи изведен от експлоатация самолет за снимките. Сериалът показа зашеметяващ състав от герои от цялсвят, които говореха различни езици, което беше донякъде нечувано за телевизията по онова време. Шоуто разполагаше с редица мистерии, някои от които така и не бяха разкрити до неговия край.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/