Новите смартфони на Google ще се произвеждат в Индия

08 July 2024
MenTrend.bg
Pixel СНИМКИ: Google
Pixel СНИМКИ: Google

Google обяви плановете си да започне производството на своите предстоящи смартфони Pixel в Индия . Компанията възнамерява скоро да пусне пробна партида и да премине към пълномащабно производство през септември. Този ход е част от стратегията на Google за разширяване на производствения капацитет и намаляване на зависимостта от Китай.

Google е сключил споразумения с Dixon Technologies и Foxconn за производство в Индия. Dixon ще отговаря за производството на модели от по-нисък клас като Pixel 9, докато Foxconn ще произвежда водещите модели Pixel 9 Pro и Pro XL.

Значителна част от устройствата Pixel, произведени в Индия, ще бъдат изнесени в Европейския съюз и САЩ . В Индия продажбите на Pixel показват положителен растеж, но все още са относително малки в сравнение с тези на други пазари.

Google не е първата компания, която разчита на прехвърляне на производството си от Китай в Индия. Например, Apple произвежда няколко версии на iPhone в тази страна вече няколко години.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/