Потребителите на Android все повече преминават към iPhone

26 July 2024
MenTrend.bg
iPhone
СНИМКА: Pixabay
iPhone СНИМКА: Pixabay

Компанията за анализи CIRP публикува резултати от проучване, показващо нарастването на прехода на потребителите от Android към iPhone.

Според проучването през юни 2024 г. броят на новите собственици на iPhone, които преди това са използвали смартфони с Android, се е увеличил значително. Въпреки това, според експерти, това не е много положителна новина за Apple  както може да изглежда на пръв поглед.

Така делът на новите потребители на iPhone сред бившите потребители на Android достигна 17% през юни 2024 г., което е най-високата цифра за последните пет години. Този резултат е значително по-висок от нивото от миналата година от 10%, но не достига историческия рекорд за 2017 г. от 21%.

Продажбите на най-новите модели iPhone 15 обаче остават ниски. Експертите смятат, че бившите потребители на Android се интересуват предимно от новата операционна система, а не от най-новите модели смартфони на Apple.

Анализаторите също така отбелязват, че с нарастването на броя на новите потребители на iPhone намалява делът на съществуващите собственици, които си купуват нови устройства.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/