Google Chrome загуби паролите на 15 милиона потребители

30 July 2024
MenTrend.bg
Google Снимка: Pixabay
Google Снимка: Pixabay

През юли браузърът Google Chrome претърпя срив, който остави милиони потребители на Windows без достъп до техните запазени пароли.

Поради проблема потребителите не успяха да намерят старите си пароли или да запазят нови. Смята се, че проблемът засяга приблизително 2% от потребителите на Chrome в Windows, което се равнява на приблизително 15 милиона души. Въпреки това, като се има предвид, че Chrome се използва от повече от 3 милиарда души, тази цифра можеше да бъде по-висока.

 Компанията обаче бързо реагира на инцидента и на 25 юли пусна корекция на грешката, която изискваше само рестартиране на браузъра. Google се извини за неудобството и препоръча на потребителите, които имат проблеми, да се свържат с поддръжката на компанията.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/