Porsche се оплаква от липса на алуминий

01 August 2024
Георги Луканов
Новото Porsche 911 Carrera. Снимки: Порше
Новото Porsche 911 Carrera. Снимки: Порше

Porsche предупреди, че очаква по-слаби бизнес резултати през тази година поради неочакван недостиг на алуминиеви сплави.

Наводнение в завод на европейски доставчик на алуминиеви сплави застраши доставките на германската компания, засягайки производството на всички модели. Фирмата-доставчик не може да изпълни договорните си задължения поради събития извън неговия контрол. Porsche използва алуминий в частите на каросерията на всички серии автомобили. Компанията не пожела да уточни кой доставчик на сплав точно използва.

Производителят на алуминий Constellium предупреди в началото на юли за наводнени съоръжения в Швейцария. Съобщава се, че американският Novelis също затвори временно швейцарската си фабрика поради наводнение.

Ръководството на германската компания за производство на луксозни коли отбелязва, че до края на годината вероятно няма да може напълно да компенсира закъсненията в производството и доставките.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/