Google обяви война на порнографията, генерирана от AI

02 August 2024
MenTrend.bg
Google Снимка: Pixabay
Google Снимка: Pixabay

Google обяви нови мерки за контрол на разпространението на неподходящо съдържание в своята търсачка. Това решение беше взето в отговор на нарастващия проблем със съмнително съдържание, създадено с помощта на инструменти за изкуствен интелект без съгласието на заинтересованите страни. 

Ако генерираното от AI съдържание включва изображение на реално лице без негово разрешение, това лице вече може да поиска то да бъде премахнато от резултатите от търсенето. Google потвърди, че ако заявката е валидна, компанията ще филтрира всички подобни резултати и ще премахне дублиращи се изображения.

Компанията също така е подобрила своите алгоритми за класиране, за да предотврати класирането на фалшиво съдържание високо в резултатите от търсенето.

Google е основният източник на трафик към сайтове, хостващи нежелателно съдържание, генерирано от AI. По-специално, това се отнася за еротично и порнографско съдържание. В резултат на това Google вече понижава версията на уебсайтове, които са имали голям брой страници, премахнати от търсенията за нарушаване на тяхната политика за съдържанието на AI.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/