Ford патентова система, която докладва на полицията шофьорите с превишена скорост

02 August 2024
Георги Луканов
Ford Kuga. Снимка: Форд
Ford Kuga. Снимка: Форд

Службата за патенти и търговски марки на САЩ, публикува "системи и методи за откриване на нарушения на скоростта" и описва как превозните средства на Ford измерват скоростта на автомобилите с помощта на камери и сензори и след това докладват потенциалните нарушения директно на полицията.

Патентната заявка съдържа схема, обясняваща логиката, която ще управлява системата.

Колите постоянно ще събират данни за скоростта на околния трафик, използвайки радар или лидар. Ако се установи, че определен автомобил превишава ограничението на скоростта, то ще включва камерата и ще започне да записва.

Това, че от Ford са патентовали тази система, не означава, че работят по нейното развитие. Автомобилните компании непрекъснато патентоват разни идеи и повечето си остават просто идеи, които никога не се реализират.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/