Илон Мъск пусна невронната мрежа Grok-2

15 August 2024
MenTrend.bg
Илон Мъск Снимка: X/@Vivek4real_
Илон Мъск Снимка: X/@Vivek4real_

Стартъпът xAI на Илон Мъск пусна бета версия на невронните мрежи Grok-2 иGrok-2 mini.

В момента има малко информация за реалните възможности на невронната мрежа. Разработчиците на xAI твърдят, че Grok-2 е по-добър в генерирането на код, създаването на текст и обобщаването на новини, въпреки че все още няма доказателства в подкрепа на това.

Новите Grok-2 и Grok-2 mini вече са достъпни за потребителите на социалната мрежа X (бивш Twitter) с платен X Premium абонамент. В мрежата вече се появиха изображения, създадени от потребители на социални мрежи, използващи новите модели.

Особено популярни сред потребителите на X са изображенията, генерирани с участието на кандидатите за президент на САЩ Доналд Тръмп и Камала Харис. С предстоящите избори в САЩ, xAI вероятно ще се сблъска с правителствен натиск да ограничи възможностите на Grok-2 за генериране на изображения.

Експертите отбелязват, че поради липсата на каквито и да било ограничения за генериране на изображения, Grok може да се превърне в инструмент за дезинформация в социалните мрежи. Освен това не е ясно дали изображенията, създадени от Grok, имат метаданни, показващи, че са създадени от изкуствен интелект.

По-рано беше съобщено, че невронната мрежа на Илон Мъск е била обучена без разрешение от публикациите на потребителите в X.

Илон Мъск Снимка: X/@Vivek4real_
Илон Мъск Снимка: X/@Vivek4real_
Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/