Apple създава роботизирана ръка с прикрепен към нея iPad

18 August 2024
MenTrend.bg
Логото на Apple. СНИМКА: PIXABAY
Логото на Apple. СНИМКА: PIXABAY

Apple навлиза в света на роботкитата за домашна употреба, след като не успя да пробие в сферата на автомобилизма, където не успя да създаде иновативна самоуправляваща се електрическа кола. Според нов доклад на Bloomberg екип от няколкостотин служители на компанията работи по създаването на роботизирана ръка с прикрепен дисплей, подобен на iPad. Домашният продукт ще бъде създаден по примера на подобни технологии, създадени Amazon и Meta.

Съобщава се, че изобретението се разработва от около две години, въпреки че екипът е увеличил усилията си наскоро. Apple не поема по лесен път. Колкото и да е трудно да се произведе електрически самоуправляващ се автомобил, светът на роботиката е пълен с неуспешни проекти за домашно ползване, с изключение автоматичните прахосмукачки.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/