Заводът на Audi в Брюксел пред закриване

28 August 2024
Георги Луканов
Новата звезда на "Байерн" Хари Кейн зад волана на Audi Q8 e-tron. Снимка: Audi
Новата звезда на "Байерн" Хари Кейн зад волана на Audi Q8 e-tron. Снимка: Audi

След четири седмици ваканция във фабриката на Audi в Брюксел, производството на луксозния електрически кросоувър Q8 e-tron трябваше постепенно да се рестартира миналата седмица. 

Производствените линии обаче продължават да не работят. Тази седмица в белгийската фабрика също няма да има производство на бившия електрически флагман на базираната в Инголщат компания. Ситуацията е задънена, служителите първоначално са освободени за още една седмица. Местните журналисти коментират, че както въврят нещата най-вероятно над 3 хиляди работници във фабриката на германската компания в белгийската столица ще останат на улицата.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/