Хари Кейн се нареди до Уейн Руни и Боби Чарлтън

12 September 2024
MenTrend.bg
Хари Кейн
Хари Кейн

Нападателят се превърна в 3-ия играч, който отбелязва гол в стотния си мач за Англия

В нов елитен клуб влезе Хари Кейн. Звездата на Англия отпразнува юбилейния си мач №100 с националната фланелка с 2 гола при успеха 2:0 над Финландия в двубой от Лигата на нациите.

Така англичанинът се нареди до иконите на родината на футбола - Уейн Руни и Боби Чарлтън. Двете легенди на британците бяха единствените, успели да ознаменуват юбилейния си мач с гол, преди това да стори и головата машина Кейн. Руни вкара в своя мач номер 100 срещу Словения през 2014 г., а Боби Чарлтън срещу Северна Ирландия през 1970 г.

Във въпросните 100 двубоя Кейн е бил въвлечен директно в 85 попадения – 68 е реализирал сам, а за други 17 е асистирал.

С головете си във вратата на Финландия пък играчът на “Байерн” се превърна и в реализатор №1 на родината си на “Уембли”. Нападателят вече има на сметката си 27 попадения на емблематичния стадион.

Попаденията си Кейн пък отбеляза с позлатени футболни обувки, с който игра по случай юбилея си.

Кейн вече подгони и още един брадат рекорд - по най-много срещи за родината. Лидер е Питър Шилтън, който има 125 двубоя на сметката си. Ако не е контузен, нападателят ще го подмине до 2-3 години.

Дейвид Бекъм и Стивън Джерард са играли съответно 115 и 114 пъти за Англия, а капитанът Боби Мур, спечелил световната купа, е играл в 108.

Кейн се нуждае от още три гола, за да влезе в настоящите топ 20 на международните голмайстори при мъжете, като в момента е на 27-о място заедно с германския велик Герд Мюлер, бившата звезда на Република Ирландия Роби Кийн и Карлос Руис от Гватемала.

“Беше почти перфектна нощ”, каза след срещата Кейн.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/