Джордж Р.Р. Мартин бави "Ветровете на зимата" заради сериали

16 September 2024
Валентина Антова
Книгата на Джордж Р.Р. Мартин "Ветровете на зимата" се очаква с голямо нетърпение от години. Снимка: Celebritynetworth
Книгата на Джордж Р.Р. Мартин "Ветровете на зимата" се очаква с голямо нетърпение от години. Снимка: Celebritynetworth

Джордж Р.Р. Мартин, създателят на поредицата "Игра на тронове", се е завърнал към писането и е постигнал напредък с дългоочакваната си книга "Ветровете на зимата".

75-годишният автор наскоро сподели своето разочарование от сериала "Домът на дракона", като заяви, че HBO е "отслабил" цялостната му история и много неща са се "объркали". В скорошна публикация в своя блог, Мартин каза, че този път създаването на "нови страници" е било много трудно и не е намерил утеха в писането.

"Писането беше трудно въпреки че написах някои нови страници както за "Ветровете на зимата" така и за "Кръв и огън"( продължението на "Огън и кръв", втората част от историята за Таргариен), бих искал много повече от себе си. Работих по различни телевизионни проекти, които изядоха голяма част от времето ми за писане и бях много стресиран. Някои от проектите бяха приятни (криминалният сериал "Тъмни ветрове" и адаптация на неговата новела от 1998 г. "Странстващият рицар"), повечето обаче въобще не бяха приятни".

Въпреки разочарованието Мартин се опитва да насочи цялото си внимание към шестата книга от поредицата "Песен за огън и лед" - "Ветровете на зимата", която той пише от 2010 г. Тя ще бъде последвана от финалния том "Мечта за пролет". Проблемът с писането на тази книга за Мартин не е липсата на идеи, а че тя ще бъде най-дълга от поредицата.

"Това е предизвикателна книга. Вероятно ще бъде по-голяма от която и да е от предишните томове в поредицата. Написал съм около три четвърти от нея", казва писателят. 

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/