Дени Вилньов се оттегля от "Дюн" след третия филм от поредицата

16 September 2024
MenTrend.bg
Дени Вилньов Снимка: Wikipedia
Дени Вилньов Снимка: Wikipedia

Режисьорът Дени Вилньов планира да се оттегли от франчайза "Дюн" след заснемането на третия филм - "Месията на Дюн". Той е готов да предаде щафетата на други негови колеги, които биха искали да продължат поредицата от филми по книгите на Франк Хърбърт.

"След като излезе третата част, ще съм прекарал достатъчно време на планетата Аракис и ще съм готов да поема към друго приключение. Ще се постарая да оставя в "Месията" зрънце за друг проект, който би могъл да се разработи в бъдеще. Това ще бъде чудесно, ако стане, защото книгите са прекрасни, но и много трудни за адаптация". 56-годишният режисьор допълни, че дори той се притеснява да продължи с фантастиката на Хърбърт, заради сюжета, който е твърде сложен за екранизация.

"Месията на Дюн" ще е отделна история, която ще се развива 12 години след събитията от "Дюн: Втора част", но със същия актьорски състав - Тимъти Шаламе, Зендая и Флорънс Пю. Вилньов разкри, че работата по новата лента е започнала, но сценарият още се пише.

"Първо ще се уверя, че имам силен сценарий. Това, което искам да избегна, е да работя с нещо недовършено. Никога не съм го правил, защото убива ентусиазма ми. Ще опиша всичките си идеи на хартия, за да го чувствам по истинско". Режисьорът гарантира, че третата част ще бъде на много високо качество.

Очаква се филма да излезе около Коледа 2026 г. 

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/