Amazon предоставя на продавачите в платформата си AI, с който да развиват бизнеса си

19 September 2024
MenTrend.bg
Amazon Снимка: Instagram/amazon
Amazon Снимка: Instagram/amazon

Продавачите в Amazon вече имат достъп до асистент с изкуствен интелект, който има за цел да им помогне да развият бизнеса си, като отговаря на въпроси за техните икономически показатели, а по-късно може да им помогне директно да разрешат възникнали проблеми. Мислещата машина с кодово име Project Amelia, изграден на базата на Amazon Bedrock на AWS, първоначално ще бъде достъпен в бета-версия за потребителите в САЩ от днес.

Гигантът в търговията на дребно твърди, че избрани американци ще получат достъп до технологията веднага, след което ще последва по-широко разпространение в САЩ. По-късно тази година функцията ще започне да се появява в повече държави и на други езици освен английски.

Целта на проекта „Амелия", обясняват от Amazon, е да предложи на продавачите инструменти, които да им помогнат да управляват и развиват бизнеса си. При стартирането на проекта те ще могат да извличат информация като данни за продажбите и информация за трафика на клиентите и ще могат да задават на асистента въпроси като „Как се справя моят бизнес?"

В отговор изкуственият интелект ще предложи обобщение на показателите, включително последните продажби, продадените единици и трафика на уебсайта, и ще сравни тези показатели със същия период на миналата година.

Продавачите ще могат да задават и последващи въпроси, като например такива, насочени към продажбите на един продукт, растежа и трафика на клиентите, наред с други неща.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/