Instagram затяга безопасността около непълнолетните си потребители

20 September 2024
MenTrend.bg
СНИМКА: Фрийпик
СНИМКА: Фрийпик

Instagram и преди се е опитвал да ограничи достъпа на тийнейджърите до чувствително съдържание. Неотдавна Meta поднови инициатива, целяща да създаде специални, изолирани „акаунти за непълнолетни".

Това се случва малко повече от месец, след като приложението за споделяне на снимки разкри, че ще направи някои подобрения с цел да защити младите си потребители.

Новите настройки автоматично ще заключат акаунтите на милионите непълнолетни в приложението, така че те да нямат достъп до чувствително съдържание или такова, което не е за деца.

Следователно тийнейджърите, които са на възраст 13-15 години, ще трябва да получат разрешение от родителите си, ако искат да направят акаунтите си публични. А 16-17-годишните лица ще могат самостоятелно да променят ръчно своята поверителност.

Непълнолетните също така няма да могат да виждат неща, които насърчават опасно поведение , като хранителни разстройства, призиви за пластични операции или публикации загатващи сексуално съдържание. 

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/