Топхирург: Абсурд е Шумахер да е бил на сватбата на дъщеря си

09 October 2024
MenTrend.bg
Михаел Шумахер
Михаел Шумахер

Едно от светилата в мозъчната хирургия - финландецът Юси Пости, опроверга появилите се информации, че Михаел Шумахер е присъствал на сватбата на дъщеря си Джина Мария в края на миналия месец. 7-кратният световен шампион във Формула 1 си удари главата в края на 2013 г.

При инцидента легендата преди почти 11 г. получи сериозни черепно-мозъчни травми и претърпя няколко операции. След това в продължение на няколко месеца беше в изкуствена кома. А сведения за състоянието на величието почти липсват.

Като единствено от време на време добрият му приятел Жан Тод, който бе сред най-близките на Михаел, разкрива по някой малък детайл около състоянието на величието.

Преди дни се появи информация, че Шумахер е присъствал на венчавката на щерка си в Майорка. Присъстващи твърдят, че световният шампион е бил отделен от другите гости и само най-близките до семейството са успели да го видят.

Според Пости, който е ръководител на отделението по неврохирургия и травматично мозъчно увреждане в университетската болница в Турку, състоянието на Шумахер едва ли се е подобрило през годините. И няма как той да излиза навън, било то и за кратко.

“Въз основа на наличната информация не мисля, че Шумахер води много активен живот. Всичко сочи, че е зле. Като лежащо болни, повечето хора стават толкова крехки и сковани, че вече не е възможно да станат от леглото след толкова много години.

Ако в къщата му е построена болница с всичко медицинско около него, изглежда, че той е бил в болница през повечето време. Обикновено пациентите възстановяват това, което могат, до две години. По същество този тип пациенти са в най-добрия случай много експериментални модели”, добавя още топ мозъчния хирург.

Пости казва, че е чел, че седемкратният световен шампион общува с очите си.

“Има няколко последствия от мозъчно увреждане. Например нараняването може да накара пациента да не желае да общува с никой друг освен с най-близкото си семейство”, обяснява още доктор Пости.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/